Szolgáltatások

2016. október 19., szerda

Google Maps, Google My Business, Google Local Guides



2016. májusában fényképes értékeléssel láttam el az egyik szállodát, ahol megszálltam. Körülbelül egy héttel később a Googletől kaptam  egy levelet, miszerint 2650 megtekintést ért  el az általam feltöltött kép egy hét alatt. Ezen felbuzdulva indítottam el Anders Tamás (www.szallasmarketing.hu/) barátommal egy öt hónapos kutatómunkát. A vizsgálat keretén belül teszteltük a Google My Business, Google Local Guides és a Google Maps kínálta lehetőségeket. Számos összefüggést sikerült feltárni, amit az elkövetkezendő blogbejegyzések alkalmával mutatok majd be részletesen.


Addig is néhány érdekesség:

A Google Mapset naponta 1 milliárd ember használja keresésre

Az általunk vizsgált 12 országból Angliában, Svédországban, Németországban, Franciaországban, Horvátországban és Magyarországon is nagyon erős a Google Mapsen található értékelések befolyásoló hatása

Nagyon sok vállalkozás nem birtokolja a Google Mapsen található székhelyét (ha ezt látod egy google fiók mellett, akkor az a vállalkozás nem birtokolja a saját Google Business fiókját.)



A vállalkozások legtöbbje nem reagál az emberek által megírt véleményekre. 50 különböző vállalkozás típust vizsgáltunk. Ebből összesen 2 helyen látunk reagálást a vállalkozás részéről.

A turisztikai szektorban nagyon jól megfigyelhető volt, hogy május végétől (előszezon) ugrásszerűen megnőtt a véleményekhez feltöltött fotók nézettsége.

A turisztikai szektor minden egyes résztvevőjének (panzióktól kezdve a szállodákon át az élményfürdőkig) kötelezően fent kell lenni a Google Mapsen.

A 360 fokos fotók használata minden vállalkozás számára erősen ajánlott ( Google Street View applikációval te is elkészítheted.)


 Ezen felül még nagyon sok dolgot tudnék itt leírni de azokról bővebben majd a következő bejegyzésekben olvashattok. A legvégére egy rövid tanácsot fogadj  el tőlem kedves olvasó. A fent említett Google termékek mindegyikét használd fel a vállalkozásodban, mert segítségükkel a Google kereső találati listájában is előbbre fogsz kerülni.

(Kondor Albert)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése