Szolgáltatások

2014. szeptember 14., vasárnap

Facebook tartalommenedzsment szállodáknak (másoknak is)



Jó néhány év facebook tartalommenedzsment gyakorlattal a hátam mögött merem most ezt a cikket megírni. Az elmúlt két évben figyeltem a szállodák facebookon történő kommunikációját és sajnálattal kell megállapítanom, hogy nem igazán használják ki ennek az előnyeit.

A szállodai szakemberek elmondása alapján, megpróbálták, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeiket. A hirdetések (Lévai Richárd barátom oldalán erről naprakész információkat tudsz olvasni), képesek  forgalmat generálni, de nem tartják állandó szinten az érdeklődést. A hirdetések a minőségi posztok elhelyezésével tudják elérni a teljes hatékonyságot. Most szeretnék néhány tippet adni, hogy miként lehet hatékonyabb tartalmat generálni annak érdekében, hogy növelni tudjuk a vendég éjszakák számát.

A szállodák többsége akciós csomagjaival posztolja tele az oldalt, ami nem biztos , hogy előnyös, mert egy idő után unalmassá válik és az emberek törlik az oldalt a hírfolyamukból. Mindezek helyett, használjunk inkább minőségi tartalmakat.  

Melyek lehetnek ezek?
 
Használjuk kis és nagy galériákat a szálloda bemutatására. 
 
Mutassuk be a környék látnivalóit
A rendezvények bemutatására is hasznosnak bizonyulnak saját tapasztalataim szerint.


Kedvcsináló a szállodához
Használjuk a szálloda képeit más megközelítésből. Íme egy példa, ami tavalyi munkám során használtam. Abban az esetben, ha ezt a fotót csak így szimplán tettem volna fel, az eredmény lesújtó lett volna.  


Első gondolatod?

 Gondolkodtam egy kicsit és az alábbi szöveget találtam ki " Az első gondolatod?" . Az eredmények magukért beszéltek . A likeok száma magas volt de nem ez volt a lényeg, hanem a hozzászólások( (imádom ezt a helyett, 18 karika, itt már jártam, 626 szoba, szép emlékek fűznek ehhez a szobához stb.)  és az általa generált megosztások. A poszt sikeres lett. Később hasonló karakterű kérdésekkel a szálloda galériájában elhelyezett összes fotót felhasználtuk (lett belőle 43 poszt). A három hónapos kampány sikeres lett (a szálloda weboldalának a forgalmát háromszorosára emeltük). Ráadásul ezeken a fotókon keresztül bemutattuk a teljes szállodát.

Amiről még nem beszéltem, hogy mi is használtunk akciós csomag ajánlatokat posztként.  Íme egy példa: 
Akciós ajánlat


Fontos, hogy a linket elhelyezzük, mert csak ezzel érhetjük el, hogy a vendég a szálloda weboldalára kerüljön és foglaljon.

Számos dolgot lehetne még felsorolni, de azt hiszem akkor nagyon hosszú lenne ez a bejegyzés. Mindezek helyett, fogadjátok el tőlem ezt a kis gyűjteményt
Néhány hasznos gyakorlati tanács:
  • A Facebook oldal egy hatásos forgalomirányító eszköz. Abban az esetben, ha a posztokhoz elhelyezzük (posztba vagy kommentben) a weboldalunkra mutató linket, értékesítésre is tökéletesen alkalmas lehet. A linkek nélkül viszont csak egy szórakoztató oldalt hozunk létre, ami nem igazán lesz hatékony. 
  • Érdemes  FB stratégiai tervet készíteni, maximum egy hétre előre, mert az  még jól koordinálható.
  • Építsük fel a posztokat. 
  • Egy héten belül maximum három csomagajánlatot helyezzünk el (hatékony a vasárnap esti). 
  •  Használjuk kreativitásunkat a fotóknál
  • A posztok témája lehet, esemény, vicces helyzetek a szálloda életéből, dolgozók bemutatása, egy ünnep bemutatása stb.
 (Kondor Albert)

Turisztikai workshop előadásom anyaga ebben a témában:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése